Weekmenu 15 euro voor 4 personen, 7 dagen eten

Dit is een extreem voordelig en uitgekleed menu. Handig ter inspiratie voor crisismomentjes, niet bedoeld als levensstijl. 

Prijspeil nov 2017. Alles tegen bodemprijzen gekocht, maar niet in de reclame. Wij (auteur Johanna met gezin van 4) leven een stuk luxer van slechts €70 per week aan totale boodschappen. Dat is 17,50 p.p. per week voor alle boodschappen. 

€15 menu: 

Héél basic, redelijk gezond!

  • Gemiddeld >200 gram groente p.p. per dag.
  • Gevarieerd met o.a. 8 soorten groente in alle kleuren. 
  • Volkoren producten
  • Peulvruchten
  • Weinig vlees


De recepten vind je onder aan deze pagina. 

We rekenen alleen wat we gebruiken. Staat er een winkel genoemd, dan hebben we daar de prijs gezien. 

Prijspeil nov 2017. 

Superblij met zo'n goedkoop weekje

"De kids waren natuurlijk fan van dag 2 en iets minder van de soep, al hebben ze niet geklaagd.  

Kwam ietsje duurder uit, omdat ik alles in 1 winkel heb gehaald. 

Aan het einde van de maand zit ik vaak krap

Superblij met zo'n goedkoop weekje."

Dit smaakt naar meer

"Dat moest ik natuurlijk even testen. 

De pannenkoeken heb ik vervangen door mijn befaamde 'macaronidimamma', maar verder het menu gevolgd. Viel helemaal niet tegen! 

En hoppa, direct ongeveer €40 euro verdiend. 

Dit smaakt naar meer.

7 dagen eten voor 1x €15 

menu voor 4 personen

Dikke

Boerenomelet 

Boerenomelet van 8 eieren met 200 gram wortel, 200 ui, 200 witte kool + 1/2 volkorenbrood geroosterd

Volkoren Pannenkoeken

Pannenkoeken van volkorenmeel 300g, 6 ei, ± 600 ml water, boter en een hele komkommer erbij (niet erop hihi) 

Chinese Mie

 Schotel

Chinese mie (250 g), dv boontjes 250, 200 uien, 200 kool, sojasaus, kruidenmix, halve  komkommer in blokjes

Goed gevulde Groentesoep

+ volkorenbrood. 200 gram wortel, 200 ui, 150 courgette, 200 boontjes

1 liter bouillon (2 blokjes), soepballen.

Boerenkool met bonen en worst

Witte bonen in Tomatensaus, aardappelpuree, 2 dv boerenkool (900 gram) knakworst 

Nasi van zilvervliesrijst

300 g zilvervliesrijst, 300 gram witte kool, 250 ui, 250 wortel, kruidenmix, lucheonmeat, halve komkommer

Volkoren

Spaghetti

Volkorenpasta 400 gram, 150 g wortel, 200 courgette, 250 ui, pak gezeefde tomaten, 100 g linzen, Italiaanse kruiden

Weekmenu

Boodschappenlijst

Scroll voor de recepten. Totale kosten van dit Basic & toch redelijk gezond 4 persoonsweekmenu: 

€14.73

Boodschappenlijst

Ook interessant voor JOU

Test of jij al genoeg weet van besparen op boodschappen 

Wat is nu écht de goedkoopste supermarkt

Volop

Bespaarinspiratie

voor jou

Veel GRATIS bespaartips 

en weetjes

De Boodschappenlijst*

2x 10 Eieren 1,75  (AH) (8 + 6 nodig)

1 kg Wortel 0.80/kg (Aldi) 

Net Uien 0.99/2kg (Aldi) 1,1 kilo nodig 

1 Witte Kool 1.19/2kg (Lidl) 700 gram nodig

1 Courgette 0.69

2 Komkommers 

2 diepvriesboerenkool à 450 gram (Plus) 0.44

1 Diepvries boontjes à 450 gram 0.62 (AH)

Groene linzen 400 gram (Aldi) 0.99 (100 gram nodig)

1 Gezeefde tomaten 0.46 (AH)

1 grote pot Witte bonen in Tomatensaus 1.05 AH

1 Boter Zeeuw Meisje (Jumbo) 0.38 (half pakje nodig)

Suiker (1500) 0.58/kg (AH) voor op de pannenkoeken

Zonnebloemolie 1.19 per liter (enkele eetlepels)

1 Zilvervliesrijst 1000 gram 1.29 (AH) 300 gram nodig

2x Kruidenmix Improba Bami/Nasi 0.22 (Jumbo)

1 Luncheon meat 0.89

1 Soepballen Lupack (Jumbo) 0.55

1 Knakworst Salland (Jumbo) 0.64

500 g Volkoren pasta  (Aldi) 0.89 (400 gram nodig)

1 Volkoren tarwebloem 0.89 (300 gram nodig)

2 Bouillonblokjes pak van 12 (Lidl) 0.49

1 Volkoren Brood 0.99 (Aldi)

1 Chinese Mie Sourbry (Jumbo) 0.49

Italiaanse kruiden uit tuin, vers of droog

Aardappelpuree (AH) op water 8x2personen 1.67 (2 zakjes nodig)

*prijspeil nov 2017, zonder gebruik te maken van reclameprijzen. 

Liever veel Geld overhouden + eten wat je wil? 

Recepten

Boerenomelet

Groenten snijden en in grote kom mengen met de eieren en wat kruiden naar smaak. 

Verhit olie of boter in een grote koekenpan. 

Bak hierin de omelet op een zacht vuurtje gaar. 

Als het ei gestold is de omelet keren en kort bakken op de andere kant. 


Pannenkoeken

Deze pannenkoeken worden gemaakt met 600 (tot 750 ml) water in plaats van melk. 

Meng alle ingrediënten door elkaar. Mix goed zodat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Is je beslag te dik, meng dan nog wat water erdoor. Om toch nog wat groenten binnen te krijgen eet je vandaag een kwart komkommer per persoon.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken op half hoog vuur gaar en lichtbruin. 


Chinese Mie Schotel

Kruidenmix laten wellen, zie verpakking. Diepvriesboontjes 5 minuten koken. 

Kook ruim water voor de mie en bereid die verder zoals aangegeven op de verpakking. 

Groenten snijden en aanbakken en garen in wat olie. Gekookte boontjes en kruidenmix toevoegen en nog enkele minuten doorgaren. 

Mie door de groenten scheppen. Serveer de komkommerblokjes apart en zet voor de liefhebbers de sojasaus op tafel. 


Groentensoep

Groenten snijden en aanfruiten in de soeppan in een eetlepel olie

Water, balletjes en bouillonblokjes erbij. 15 minuten zachtjes koken. Serveer met geroosterd volkorenbrood. Dit kan eventueel ook in een droge koekenpan geroosterd worden. Extra lekker: serveer kruidenboter bij het brood en de soep. (niet meegerekend)


Boerenkool met bonen en worst

Boerenkool ontdooien, koken en afgieten, zie verpakking.

Witte bonen in tomatensaus kort opwarmen, niet laten koken.

Puree maken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef of er wat zout en peper in moet. 

Knakworstjes in schijfjes snijden en kort aanbakken in wat boter in een koekenpan. 

Verdeel de witte bonen, puree en boerenkool over de borden en leg de schijfjes worst op de puree.


Nasi 

Rijst koken en afgieten en kort laten uitstomen als het klaar is. 

Kruidenmix wellen, zie verpakking.

Ondertussen groenten en luncheonmeat snijden. Komkommer in schijfjes apart serveren. 

Groenten en vlees aanfruiten in wat olie. Roerbakken tot de gewenste gaarheid. Kruidenmix en de gekookte rijst 2 minuten mee verwarmen. 


Spaghetti

100 gram Linzen minimaal 4 uren laten wellen, water afgieten en de linzen in nieuw water 10 minuten koken, zie verpakking. Na koken afgieten. 

Pasta koken volgens de aanwijzingen en na koken afgieten. 

Uien snijden, wortel en courgette raspen. 

Uien fruiten in wat olie. Voeg naar smaak wat Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe. 

Na 5 minuten de wortel, courgette en gezeefde tomaat erbij. 5 minuten garen. Pureer de saus eventueel met een staafmixer. 

Proef en stel de smaak eventueel bij met wat peper, zout, en/of gehaktkruiden, en/of een bouillonblokje. 

Meng de op smaak gebrachte saus met de pasta en de linzen.

Eet smakelijk!

Ook interessant voor JOU

Veel GRATIS bespaartips

en weetjes

Wat is nu écht de goedkoopste supermarkt

Volop

Bespaarinspiratie