Geheel terecht dat je vragen hebt over besparen met de methodes van meergeldvoorleukedingen

Hieronder de antwoorden op 10 veelgestelde vragen

Vragen over onze lage boodschappenkosten van €15 p.p. per week

1) Hoe ziet eten voor €15 per persoon per week er uit? Wat eet je als je boodschappen doet voor slechts €15 per persoon per week. En is dat wel gezond?

Verrassend genoeg eten wij zeer waarschijnlijk niet heel anders dan jij. Ja, ook gezond. In dit interview lees je er meer over. Belangrijker: Wat wij eten is niet belangrijk. De cursus leert je hoe je je eigen favoriete eetstijl en producten (veel) goedkoper in huis haalt. 

2) Is boodschappen doen voor zo weinig geen hongerdieet?

Nee. Wij eten/kopen/koken best veel. Mijn man en zoon zijn fanatieke wielrenners/veldrijders en we zijn allemaal lang (meer nodig dan kleine mensen). Wel slank, maar zeker niet broodmager. Geen enkel tussendoortje slaan we over. Familie of visite wordt hier altijd goed in de watten gelegd met gebak en uitgebreid diner, bbq of gourmetavondjes.3) Ik kan niet geloven dat je prettig leeft van zo weinig boodschappengeld. Hoe zit dat?

Wat ik doe is: mijn boodschappen optimaliseren. Dat betekent dat ik de beste opties zoek die al mijn wensen tegelijk vervullen. Dus én gezond, én niet te tijdrovend, én goedkoop. Dat is een groot verschil met alleen optimaliseren voor de goedkoopste optie. 


Voorbeelden: Ik zoek naar de voordeligste manier om volkoren spaghetti in huis te krijgen en niet naar de voordeligste spaghetti. 

We eten de voordeligste maar tegelijk voedzame en groenterijke maaltijden in plaats van de (nóg) voordeligere opties zoals pannenkoeken of kale macaroni met slappe saus. 

 

4) Wat is inbegrepen in die €15 per persoon per week?

Alle normale boodschappen. Eten, drinken, toiletpapier, bakpapier, vuilniszakken enz. Maar ook schoonmaakmiddelen, kosten voor visite en feestjes en enkele verzorgingsproducten. En we eten ook wel eens biefstuk of Magnums (de grote van het 'echte' merk)

Tip: Probeer niet te focussen op wat wij allemaal eten of doen van dat lage bedrag. Interessant voor jou is om de betere bespaarmethodes ook te leren kennen, zodat je meer geld over gaat houden. Dát is wat de cursus Effectiever besparen op boodschappen voor je kan betekenen. 

Goed nieuws

Je hoeft niet ook op €15 per persoon per week uit te komen om toch veel te besparen. 

Gemiddeld geven Nederlanders €45 per persoon per week uit. Of jij daar boven of onder zit is niet belangrijk. 

Ieder tientje dat je per persoon je per week minder gaat betalen, levert €520 per persoon per jaar op. 
Ja maar ik geef al veel minder uit dan €45 p.p. per week...
Zolang je niet in de buurt van €15 komt is er nog heel wat te besparen. Van €35 naar €25 is bij 4 personen €2080 per jaar.

Ja maar ik ben maar alleen of met zijn tweeën...
De totale winst is dan misschien lager dan wat je kan halen met een gezin, maar is dat een reden om er niet aan te beginnen? Ik heb veel alleenstaanden en stellen in de cursus die  grote resultaten boeken en nog steeds precies eten wat ze willen. 


De enige vraag die belangrijk is, is of je lagere kosten voor boodschappen wil of niet. Bij een ja, ga dan voor de cursus. Wil je de cursus niet, dan krijg je die lagere kosten niet. 

Jolanda is zo iemand die niet op €15 per persoon per week uit komt, maar wel enorme resultaten boekt.

Blijvend meer dan €100 bespaarwinst per week! Inmiddels al meer dan een jaar. 

Overige veel gestelde vragen

5) Ik volg een (duur) dieet. Kan ik met de cursus ook besparen op boodschappen?

Ja, dat kan. Hier in huis hebben we te maken met een melkproductenintolerantie. Er zitten tussen de duizenden deelnemers die je voorgingen in het gratis programma ook genoeg mensen met andere diëten. Waarom kan je met ieder dieet toch besparen?

1) Niet al je boodschappen hebben betrekking op het betreffende dieet. Focus op waar je wel op kan besparen.

2) Er zijn veel manieren te ontdekken die je besparingen opleveren zonder dat je van dieet of stijl hoeft te veranderen.

Mogelijk kom je met jouw eetstijl uiteindelijk niet op €15 per persoon per week. Dat is ook geen doel op zich. Het doel is dat je meer en betere bespaarmethodes gaat benutten, zodat je in ieder geval veel dichter bij dat lage bedrag uit komt dan nu.

 

6) Ik koop graag boodschappen met labels zoals Beter Leven Vlees, Fairtrade of Biologisch. Kan ik ook besparen op boodschappen via uw programma?

Ja, dat kan. Wij eten ook regelmatig biologische varianten van producten.

1) Niet al je boodschappen hebben betrekking op artikelen met die labels. Focus op de dingen waarop je wel wil/kan besparen. Dat is waar dit programma om draait. Zonder gevoel van inleveren op welk gebied dan ook, toch veel besparen. 

2) Er zijn veel manieren te ontdekken die je besparingen opleveren, zonder dat je van dieet of stijl hoeft te veranderen.

3) Als het om het welzijn van dieren gaat, dan zijn er meerdere opties die leiden naar lagere kosten voor deze bewuste boodschappen. Denk bijvoorbeeld eens aan nieuwe lekkere vegetarische of vegan recepten. Het boek Gouden Gerechten uit de cursus bevat zeer veel recepten die ook geschikt zijn voor de vegan of vegetariër.   

Mogelijk kom je met jouw persoonlijk eetstijl niet uit op €15 per persoon per week. Dat is ook geen doel op zich. Het doel is, dat je meer en betere bespaarmethodes gaat benutten, zodat je in ieder geval veel minder aan boodschappen uit gaat geven dan nu.

Ieder tientje dat je per persoon je per week minder gaat betalen, levert €520 per persoon per jaar op. 

 

7) Kun je voorbeelden geven van wat ik mogelijk nog niet weet over besparen?

Jazeker, kijk hier maar eens.

  • Het ebook ‘40+ Methodes om geld over te houden via je winkelwagentje’ bevat inmiddels 45 Bespaarmethodes.
  • Methode 2 van de 45 bevat 38 onderdelen.
  • Het boek met de methodes bevat ongeveer 160 makkelijk te lezen bladzijden.
  • Het boek is 1 van d 6 onderdelen van de cursus.

Deze getallen geven je wellicht een indruk van wat er allemaal nog te ontdekken is op bespaargebied.

Op zich zou het verschil in uitgaven tussen jouw en mijn kosten voor boodschappen per week eigenlijk ook al voldoende indicatie moeten geven, dat er nog een hele bespaarwereld voor je open kan gaan.  

Nog duidelijker wordt 'wat je nog niet weet over besparen op boodschappen', als je gaat tellen hoeveel verschillende bespaarmethodes je zelf al kent. Zie dan maar eens op 45 te komen en eentje met 38 onderdelen op te noemen.


8) Kan ik nog meer besparen op boodschappen als ik zelf al op de aanbiedingen let?

Ja, zolang je nog niet in de buurt van ‘vorstelijk leven voor slechts €15 per persoon aan boodschappen per week’ komt is er nog (veel) ruimte voor verbetering.  

 
9) Kan ik jouw kassabonnen van de afgelopen weken eens zien? 

Mijn bonnen helpen jou niet om meer geld over te houden. Wat wij kopen, koken, eten en drinken is niet belangrijk. Voor jou is belangrijk hoe je zelf je eigen favoriete maaltijden voordeliger in huis kan halen. Dat leer je in de cursus, want daar staan al mijn tips en trucs in.


10) Waarom zijn de boeken niet gratis?

Waarschijnlijk heb je al vaker gratis tips gezien of gezocht. Tot nu toe heeft dat je nog niet bij €15 p.p. per week aan boodschappen gebracht...

Gratis tips zijn overal, maar de vraag is of je snel de juiste vindt én of je er gelijkwaardig resultaat mee gaat behalen.


Ik ben een creator en lever goed werk voor een zeer lage prijs. Veel van mijn tips vind je nergens anders. Mijn cursisten besparen blijvend €100 tot €600 per maand. Dat betekent dat de cursus zichzelf zeer gemakkelijk vele malen terug verdiend en daarmee vanzelf gratis wordt. Je houdt er immers meer aan over dan dat het kost. 

De belangrijkste vraag op deze website stel je aan jezelf:

Zou je lagere kosten voor boodschappen willen dan je nu hebt?

Bij een ja, ligt hier de sleutel.

 Niet of pas veel later aan de cursus beginnen, kost je in feite €100 tot €600 per maand zonder dat je het door hebt.