Geheel terecht dat je vragen hebt bij 'slechts €15 aan boodschappen per persoon per WEEK'

Hieronder de antwoorden op 13 veelgestelde brandende vragen

De veelgestelde vragen

1) Hoe ziet eten voor €15 per persoon per week er uit? Wat eet je als je boodschappen doet voor slechts €15 per persoon per week. En is dat wel gezond?

Verrassend genoeg eten wij zeer waarschijnlijk niet heel anders dan jij. In dit interview lees je er alles over. Bovendien is het niet nodig om te eten wat wij eten. Je kan je eigen stijl behouden en alsnog heel veel besparen. 

 

2) Is boodschappen doen voor zo weinig geen hongerdieet?

Nee, dat hoeft niet. Wij eten zelfs best veel. Mijn man en zoon zijn fanatieke wielrenners/veldrijders en we zijn allemaal lang (meer nodig dan kleine mensen). Wel slank, maar zeker niet broodmager. Geen enkel tussendoortje slaan we over. Familie of visite wordt hier altijd goed in de watten gelegd met gebak en uitgebreid diner, bbq of gourmetavondjes.

Je hoeft niet het hoogst haalbare te bereiken om alsnog grote bespaarwinst te kunnen maken. Gemiddeld geven Nederlanders €45 per persoon per week uit. Als je daar om te beginnen eens een tientje af zou kunnen krijgen en je huishouden bestaat uit 4 personen. Dan heb je toch mooi €40 per week te pakken, ondanks dat je nog steeds €35 per persoon per week besteedt en geen €15. Die €40 besparing x 52 weken is dik €2000 per jaar. Een leuk begin voor een startende bespaarder, niet waar?


3) Ik kan niet geloven dat je prettig leeft van zo weinig boodschappengeld. Hoe zit dat?

Wat ik doe is alles wat maar met boodschappen doen te maken heeft, optimaliseren. Dat betekent dat ik de beste opties zoek die al mijn wensen vervullen. Dus én gezond, én niet te tijdrovend, én goedkoop. Hoewel ik wil besparen wil ik hierbij dus niet inboeten op kwaliteit. Dat is een groot verschil met alleen optimaliseren voor alleen de goedkoopste optie. 


Een voorbeeld: Ik zoek dus naar de voordeligste manier om volkoren spaghetti in huis te krijgen en niet naar de voordeligste spaghetti. 

We eten de voordeligste maar tegelijk voedzame en groenterijke maaltijden in plaats van de (nóg) voordeligere opties zoals pannenkoeken of kale macaroni met slappe saus. 

Om het boodschappen doen zo ver te optimaliseren als ik, kost wel een poosje. In de zin van; dat heb je niet volgende week voor elkaar. Het scheelt wel enorm als je daarbij gebruik gaat maken van de kennis die voor je klaar ligt in de boeken die ik schreef. Zo hoef je niet het wiel zelf uit te vinden en te maken, maar hoef je het wiel alleen maar te laten draaien. 

 

4) Wat is inbegrepen in die €15 per persoon per week?

Alle normale boodschappen. Dus eten en drinken, toiletpapier, bakpapier, vuilniszakken enz. Maar ook schoonmaakmiddelen, kosten voor visite en feestjes en enkele verzorgingsproducten. En we eten ook wel eens biefstuk of Magnums (de grote van het 'echte' merk)

Tip: Probeer niet te focussen op wat wij allemaal eten of doen van dat lage bedrag. Ik heb al meer dan 20 jaar een passie voor 'uitzonderlijk voordelig boodschappen kunnen doen' en daarmee een voorsprong op velen. Onze resultaten zijn slechts bedoeld om aan te geven wat er mogelijk wordt als je meer en betere bespaarmethodes toe gaat passen. Interessant voor jou is vooral om die betere bespaarmethodes ook te leren kennen, zodat je mogelijk net zo veel bespaarwinst gaat maken als wij. Dát is wat deze website met het gratis programma en de boeken voor je kan betekenen. 

Jolanda is zo iemand die niet op €15 per persoon per week uit komt, maar wel enorme resultaten boekt.

Blijvend meer dan €100 bespaarwinst per week! 

Vervolg veelgestelde vragen 5 t/m 13

5) Hoeveel kan ik overhouden met het nieuwe Besparen op Boodschappen van meergeldvoorleukedingen.nl?

Alle deelnemers van Starten met Besparen help ik na de eerste week met een persoonlijke berekening van hoeveel ze kunnen besparen op boodschappen. Je kunt ook dit even bekijken.

 

6) Ik volg een (duur) dieet in verband met allergie/intolerantie of omdat ik van mening ben dat ik me daar beter bij voel. Kan ik ook besparen op boodschappen via het programma Starten met Besparen?

Ja, dat kan. Hier in huis hebben we te maken met een melkproductenintolerantie. Er zitten tussen de duizenden deelnemers die je voorgingen in het gratis programma ook genoeg mensen met andere diëten. Waarom kan je met ieder dieet toch besparen?

1) Immers niet al je boodschappen hebben betrekking op het betreffende dieet. Focus op waar je wel op kan besparen.

2) Er zijn veel manieren te ontdekken die je besparingen opleveren zonder dat je van dieet of stijl hoeft te veranderen.

Mogelijk kom je met jouw eetstijl uiteindelijk niet op €15 per persoon per week. Dat is ook geen doel op zich. Het doel is dat je meer en betere bespaarmethodes gaat ontdekken en benutten, zodat je in ieder geval veel dichter bij dat lage bedrag uit komt dan nu.

 

7) Ik koop graag boodschappen met labels zoals Beter Leven Vlees, Fairtrade of Biologisch. Kan ik ook besparen op boodschappen via uw programma?

Ja, dat kan. Wij eten ook regelmatig biologische varianten van producten.

1) Immers niet al je boodschappen hebben betrekking op artikelen met die labels. Focus op de dingen waarop je wel wil/kan besparen. Dat is waar dit programma om draait. Zonder gevoel van inleveren op welk gebied dan ook, toch veel besparen. 

2) Er zijn veel manieren te ontdekken die je besparingen opleveren, zonder dat je van dieet of stijl hoeft te veranderen.

3) Als het om het welzijn van dieren gaat, dan zijn er meerdere opties die leiden naar lagere kosten voor deze bewuste boodschappen. Denk bijvoorbeeld eens aan nieuwe lekkere vegetarische of vegan recepten. Het boek Gouden Gerechten bevat zeer veel recepten die ook geschikt zijn voor de vegan of vegetariër.   

Mogelijk kom je met jouw persoonlijk eetstijl niet uit op €15 per persoon per week. Dat is ook geen doel op zich. Het doel is, dat je meer en betere bespaarmethodes gaat ontdekken en benutten, zodat je in ieder geval veel minder aan boodschappen uit gaat geven dan nu.

Gemiddeld geven Nederlanders €45 per persoon per week uit. Als je daar om te beginnen eens een tientje af zou kunnen krijgen en je huishouden bestaat uit 4 personen. Dan heb je toch mooi €40 per week te pakken, ondanks dat je nog steeds €35 per persoon per week besteedt.

 

8) Kun je voorbeelden geven van wat ik mogelijk nog niet weet over besparen?

Jazeker, kijk hier maar eens.

Het ebook ‘30+ Methodes om geld over te houden via je winkelwagentje’ bevat inmiddels 35 Bespaarmethodes. De methode uit de 1e email van het gratis programma Starten met Besparen is daarbij niet eens inbegrepen (nr 36 dus). 

Methode 10 bevat 25 onderdelen.

Het boek bevat ongeveer 160 bladzijden.

Deze getallen geven je wellicht een indruk van wat er allemaal nog te ontdekken is op bespaargebied.

Op zich zou het verschil in uitgaven tussen jouw en mijn kosten voor boodschappen per week eigenlijk ook al voldoende indicatie moeten geven, dat er nog een hele bespaarwereld voor je open kan gaan.  

Nog duidelijker wordt 'wat je nog niet weet over besparen op boodschappen', als je gaat tellen hoeveel verschillende bespaarmethodes je zelf al kent. Zie dan maar eens op 35 te komen en eentje met 25 onderdelen op te noemen. 


In het gratis programma komt o.a. een leuke quiz voorbij, die je laat zien waar je staat, qua 'BespaarIQ'. 

 

9) Vorstelijk leven van slechts €15 per persoon per week. Hoe doe je dat dan?
Hoewel ik hier een kort antwoord op geven, duurt de praktische invulling ervan ietsje langer.
Het korte antwoord: optimaliseren door je bespaarvaardigheden uit te breiden en te zoeken naar voordeligere (maar geen 'mindere' !) opties om te koken of te serveren op feestjes.  

Het praktische proces om dichter bij die €15 p.p. per week uit te komen, start met het gratis programma Starten met Besparen. In de juiste volgorde en hoeveelheid komt daarin nieuwe bespaarinspiratie op je af, die je zelf gaat toepassen.  

Bij de deelnemers zie je een duidelijke trend van een beetje besparen in de 1e week, naar steeds een beetje meer besparen in de volgende weken.  

Afhankelijk van hoeveel je je bespaarvaardigheden verder uit breidt, zet die trend zich nog een hele poos door. 

Daarna komt een soort stabilisatiepunt qua uitgavennivo wat een stuk lager ligt dan toen je begon.

Bij diverse mensen al gezien dat hun uitgaven aan boodschappen blijvend gehalveerd zijn. In euro’s gaat het dan soms wel over €100 besparing per week. Een enorm bedrag wat er week na week overgehouden wordt, door het niet meer onnodig uit te geven. Hier vind je verschillende manieren om je bespaarvaardigheden uit te breiden.

 

10) Kan ik nog meer besparen op boodschappen als ik zelf al op de aanbiedingen let?

Ja, zolang je nog niet in de buurt van ‘vorstelijk leven voor slechts €15 per persoon aan boodschappen per week’ komt is er nog (veel) ruimte voor verbetering.  

Om je daarmee te helpen is deze website en het gratis Starten met Besparen-programma opgericht. Daarnaast heb ik diverse boeken voor je geschreven. Alle opties vind je hier terug.

 
11) Kan ik jouw kassabonnen van de afgelopen weken eens zien? 

Goede vraag. Boodschappen kunnen doen zoals ik, is een totaal ander proces dan wat mensen 'normaal' doen. Het duurt ook wel ietsje langer dan een paar weken om op dat nivo uit te komen. Ik ben al meer dan 20 jaar een fanatieke bespaarder. 

Aan mijn bonnen van de afgelopen weken heb je weinig. Meer geld over houden op je boodschappen draait niet om wat wij kopen, koken, eten en drinken, maar om de methodes die we gebruiken om gemiddeld al jaren op (en tegenwoordig zelfs onder ) ±€15 per persoon per week uit te komen met ons gezin van 4 personen. 

Het is dus geen vaststaand menu zoals bij de diëten van Sonja Bakker. En eerlijk is eerlijk: ik verkoop boeken; dat is een 2e reden waarom ik niet mijn bonnen en de info die je daar uit kan halen kan laten zien.


12) Waarom zijn de boeken niet gratis?
Alle schrijvers vragen geld voor de boeken, die ze geschreven hebben. Er zijn echter maar weinig boeken waarmee de koper (veel) meer verdient dan het boek kost. 

Kijk bijvoorbeeld eens in deze recente facebookpost, waarin tientallen mensen hun bespaarsucces met de boeken en het gratis programma delen. Hun opbrengsten overstijgen vele malen de kosten van het boek waarmee ze werken. Sommigen besparen blijvend meer dan €100 per week, sinds ze met dit boek werken. 


Overigens geeft deze website ook heel veel bespaarinformatie en inspiratie gratis in de vorm van het programma Starten met Besparen. Meer info en inschrijven kan hier. Van de opbrengst van de boeken wordt ook deze website en de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan Starten met Besparen bekostigd. 

13) Wie schrijft de emails, het gratis programma, de website, de boeken en de Facebook posts?

Check dit om te zien wie ik ben. Daar vertel ik meer over mezelf.

De belangrijkste vraag op deze website stel je aan jezelf:

Zou je meer willen besparen op boodschappen dan je nu doet?

Bij een ja, kan je hier bekijken hoe je daadwerkelijk meer kan gaan besparen dan nu. 

Misschien vind je het ook interessant om even wat succesjes van anderen te zien.