Budget Recept Bloemkoolsoep

Absolute aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 - 350 gram bloemkoolstronk. nerf of blad
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 2 kip- of groente bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • scheutje olie
  • optioneel: takje peterselie 

Zo maak je het

  1. Was de bloemkooldelen, pel de ui, schil de aardappelSnij de groenten en aardappel fijn
  2. Fruit de ui in de olie (in de soeppan)
  3. Blus af met het water.Bouillonblokjes erbij en aan de kook brengen. 
  4. Voeg als het kookt de overige ingrediënten erbij en laat ongeveer 15 minuten zachtjes. koken, tot alles zacht geworden is.
  5. Pureer de soep.

Finishing Touch

Voeg voor een extra luxe gevoel een paar fijngesneden blaadjes peterselie toe. Liefst (gratis) uit eigen tuin.

Eet smakelijk! 

Voor minder dan €0,30 bij 4 personen.