Goedkoopste supermarkt november 2017

 

Goedkoopste Supermarkt


van Nederland per December 2017


Goedkoopste supermarkt

12 redenen waarom het niet interessant

 is te weten welke super de goedkoopste is

Naar de 12 redenen

Ontdek JOUW Schatkist

& enorme waarde

 Gratis 3 minuten video-Challenge. Zonder inschrijven toegankelijk.

Wat is de Goedkoopste Supermarkt van Nederland?

Ook deze maand (dec 2017) gingen we weer op pad om in diverse supermarkten prijzen te vergelijken. 

 We vergelijken 10 producten uit verschillende categorieën. En bezochten alleen supermarkten die verspreid over heel Nederland te vinden zijn.

Dat leverde de volgende resultaten op: 

Afgaande op deze tabel is de goedkoopste supermarkt per december 2017: De ALDI, maar lees vooral even verder... 


Ben jij hier omdat je graag goedkoper uit wil zijn? 

Doe mee met de Gratis Challenge en ik laat je zien hoe.

12 redenen

Waarom het volstrekt niet interessant is om te weten welke

supermarkt de goedkoopste van Nederland is

Wat is de goedkoopste supermarkt van Nederland?

Hoewel het een vraag die heel veel mensen interesseert, is het antwoord waardeloos.


Wil jij goedkoper uit zijn in de supermarkt? 

Doe mee met de Gratis Challenge 'Ontdek Meer Geld voor Leuke Dingen'


Reden 1

Het is ondoenlijk om alle artikelen in supermarkten met elkaar te vergelijken. Dat zijn er soms meer dan 20.000. Je krijgt dus nooit echt een goed vergelijk. Een staatje met een stuk of 10 tot 20 artikelen is niet erg representatief voor alle artikelen in de betreffende winkel. De keuze van de artikelen kan erg bepalend zijn voor de uitslag.


Reden 2

Niet alle supermarktketens voeren allemaal dezelfde artikelen. Het assortiment van bijvoorbeeld Lidl, Aldi en ook Nettorama is beduidend kleiner dan dat van bijvoorbeeld de Appie. Dat maakt een goed vergelijk opnieuw onmogelijk.


.

Reden 3

Niet alle supermarkten van dezelfde keten, voeren allemaal exact dezelfde artikelen. Binnen een keten kunnen wegens ruimtegebrek of door locaal beleid, een aantal goedkope artikelen helemaal niet aangeboden worden.


Reden 4

De supermarkt is lang niet altijd de goedkoopste bron voor het kopen van eten en drinken. Denk ook eens aan toko’s, turkse supermarkten, de markt en particuliere verkoopstalletjes aan de weg. Deze partijen worden in het vergelijk niet meegenomen. Je kunt dus nog steeds duur uit zijn, terwijl je wel bij de goedkoopste van Nederland shopt.

Reden 5

Zelfs als je het wel echt goed zou kunnen vergelijken. 

Wat heb je er aan om te weten dat een supermarkt, die niet bij jou in de buurt zit, de goedkoopste is? Kilometers omrijden heeft ook zo zijn prijskaartje. Dat ga je dus zeker niet wekelijks doen.


Reden 6

Prijzen zijn voortdurend in beweging. Dat is overduidelijk het geval op de groente afdeling, maar ook vele andere producten wisselen regelmatig van prijs. Zo’n overzichtje is daarom altijd een beetje achterhaald.

Reden 7

Zo’n overzichtje is nooit compleet. Ik heb nog nooit een actueel lijstje kunnen vinden. waarop echt alle supermarktketens vergeleken werden. Dat is ook logisch omdat niet iedere supermarktketen in heel Nederland goed vertegenwoordigd is. Maar ja, dan kan dus net die ene dicht bij jou in de buurt niet genoemd worden en weet je nog niks.


Reden 8

Zo’n lijstje houdt geen rekening met reclames. Het kan dus prima zijn dat de producten die jij wil kopen, in de aanbieding zijn bij een andere supermarkt dan de goedkoopste uit het overzicht. Zo kun je dus duurder uit zijn bij “de goedkoopste” uit het onderzoek. Deze pizza is goedkoper dan die van de winnaar Aldi uit het lijstje.Reden 9

Niet iedereen koopt dezelfde artikelen. Het een is goedkoper hier en het ander daar. Theoretisch is het dus goed mogelijk dat jij, je moeder, je vriendin, je tante en je buurvrouw allemaal een andere supermarkt hebben die voor hen de goedkoopste is.


Reden 10

Niet iedereen kan op de fiets boodschappen halen. Misschien is de goedkoopste supermarkt uit zo’n lijstje minder gunstig gelegen en betaal je iedere keer parkeerkosten als je er komt. Die parkeerkosten zijn direct te relateren aan het supermarktbezoek en zou je dus bij de kosten op moeten tellen voor het vergelijk. Reken je dit niet mee, dan vergelijkt het wederom niet eerlijk met supermarkten die wel gratis parkeerruimte bieden.


Reden 11

Zegelspaarsystemen, die een paar procenten voordeel op kunnen leveren, worden niet meegenomen in de vergelijking. Dit zou de uitslag kunnen doen veranderen.


Reden 12

Diverse ketens hebben zo hun sterkere kanten, denk aan de af en toe zeer scherpe aanbiedingen van AH en de goedkope groenten van Lidl, maar er is er niet één supermarktketen, die de goedkoopste is in alles.....


Wil je toch Geld Overhouden? Doe mee met de Challenge:

De 10 Categorieën waaruit we iedere maand een product vergelijken zijn:

 Aardappelen, pasta, rijst 1

 Groente 2

 Zuivel 3

Brood, crackers, muesli 4

 Koffie, thee, fris, bier 5

6 Broodbeleg zoet en hartig

7 Chips, zoutjes, snoep

8 Vlees, vis, gevogelte

9 Diepvriessnack zoet of hartig

10 Soep, sausjes, maaltijdcomponenten

*Toelichting op de totstandkoming van de prijzen uit de tabel:

  • Er is zoveel mogelijk gekozen voor de goedkoopst verkrijgbare versie van een product.
  • Op moment van publiceren kunnen de prijzen al weer gewijzigd zijn, waardoor verhoudingen mogelijk anders liggen dan in het voorbeeld voorgespiegeld.
  • Niet overal worden exact dezelfde artikelen aangeboden in exact dezelfde hoeveelheid. Daarom zie je soms de omgerekende prijs per genoemde hoeveelheid staan. Deze prijs kan dus afwijken van een prijs op een schapkaartje. (als een verpakking een andere inhoud heeft dan de tabel aangeeft). Ter voorbeeld: pepermuntkussentjes vergelijken we per kilo. Ook al worden deze nergens in een zak van een kilo verkocht.
  • Jumbo kan plaatselijk andere prijzen hanteren, omdat zij hun prijzen baseren op een vergelijk met supermarkten in de nabije omgeving. Ze bieden de laagste prijsgarantie op merkproducten t.o.v. concurrentie in de buurt.