De Goedkoopste Supermarkt van 2022 is bekend! 

Vertel, vertel..

De goedkoopste Supermarkt van Nederland bestaat niet

Ai, een domper, maar eigenlijk ook heel logisch. Als de goedkoopste supermarkt van Nederland bestond, hadden we zeer waarschijnlijk maar 1 supermarktketen. Immers iedereen zou alleen daar maar heen willen. Je hebt ook niks aan de goedkoopste supermarkt van Nederland als die niet in jou omgeving zou zitten. Interessanter is de vraag:

Wat is de Goedkoopste Supermarkt voor JOU in 2022?

Die bestaat namelijk wel! Ontdek nu wat voor JOU de goedkoopste supermarkt is.


1) Maak een lijstje van de producten die je vaak koopt.

De lijst hoeft niet zo lang te worden, begin met zo'n 20 producten. Je kunt het altijd later nog aanvullen (Tip: maak het lijstje in je telefoon= altijd bij de hand).  

 

2)  Check de prijzen van alle winkels die voor jou dichtbij gelegen zijn en/of waar je online zou kunnen shoppen

Prijzen checken kun je grotendeels direct online doen, zelfs Aldi vermeldt tegenwoordig een deel van de prijzen online. Noteer de prijzen op je lijstje met een herkenningsletter van de winkel erachter. Bijvoorbeeld A = Aldi, AH = AH, J = Jumbo enzovoort. 

*Bij online shoppen spelen de bezorgkosten en minimale bestelbedrag ook een rol. 


3) Vergelijk de prijzen per product.

 Je kunt nu per product zien waar het het goedkoopste is. 


4) Shop jij het liefste alles bij elkaar in 1 winkel? 
Tel de bedragen voor al je favoriete producten per winkel bij elkaar op en vergelijk het totaalbedrag bij de verschillende winkels. Je ziet nu welke winkel voor jou het goedkoopste is. (prijzen kunnen wijzigen).
Laat voor een eerlijk vergelijk producten waarvan je in sommige winkels geen prijs hebt kunnen vinden, buiten deze vergelijking. 

Extra Slimme tips:

A)  Soms is het handiger een kiloprijs te noteren. 

Bijvoorbeeld als de verschillende winkels het product in verschillende hoeveelheden aanbieden. Zie foto van de pindakaasvergelijking.


B)  Bewaar je lijstje.

Het is slim om je lijstje te bewaren en over een paar maanden eens te kijken hoe het dan is, want de verhoudingen kunnen zomaar veranderen (is mijn ervaring). Supermarktprijzen wijzigen nogal vaak.

C)  Raadpleeg je lijstje op het moment dat je ergens een aanbieding ziet van een vergelijkbaar product.

Stel dat het huismerk zilvervliesrijst van Aldi voor jou de goedkoopste is en de Lassie variant is in de aanbieding bij AH. Je kunt dan direct checken of de AH aanbieding de moeite waard is voor jou of niet.

Prijsverhogingen veranderen alles

Zeker nu de prijzen in rap tempo stijgen is het slim om regelmatig te checken of jouw supermarkt nog steeds de voordeligste voor je is.  

Algemeen vergelijk van supermarkten

Welke keten is de beste op een bepaald gebied? Vul eventueel aan met andere supermarkten bij jou in de buurt.

Wie weet waar hij of zij moet zijn, winkelt altijd voordeliger