Hoe groot is een Megafoodstunter pakket van 150 kilo?

Vandaag een weer uitgebreide review met filmpje van het nieuwste Megafoodstunter diepvriespakket van 150 kilo.

 

Al een tijdje ben ik fan van de diepvriespakketten van Megafoodstunter. Doorgaans goede kwaliteit etenswaren voor de super lage prijs van slechts €1 per kilo. Omdat er ook vlees bij zit, heb je al snel een flink voordeel te pakken. En daar ben ik natuurlijk dol op!

 

Mijn naam is Johanna en ik onderzoek altijd alle mogelijke manieren van voordelig boodschappen doen. Koopjesgek, zou je kunnen zeggen... 

Wij besparen jaarlijks zo’n €5000 alleen al op de boodschappen

Wil je weten hoe je dat zelf ook kunt bereiken? Ik heb een aantal zeer praktische boeken en receptenboeken over besparen op boodschappen geschreven. Op de website www.meergeldvoorleukedingen.nl vind je ze allemaal...


8c167743-9f4c-4196-afe9-bd9a3f8e8354png


Help! 50 kilo groter en €50 euro duurder.

De schok was groot onder de ruim 35.000 fans van Megafoodstunter, toen het bedrijf onlangs bekend maakte dat hun diepvriespakketten vanaf 28 oktober 2018, 50 kilo groter en 50 euro duurder worden. 

Facebook ontplofte zowat van alle negatieve commentaren. Inmiddels is iedereen wel weer wat van de grootste schrik bekomen en zien mensen weer de mogelijkheden en voordelen van de megafoodstunterpakketten. Hoog tijd dus dat iemand eens echt laat zien hoe een 150 kilo pakket eruit ziet en vooral hoe groot het nu werkelijk is. 

 

Goed nieuws

De 150 kilo pakketten lijken duurder, maar dat zijn ze niet. De kiloprijs blijft €1 per kilo. Je koopt nu alleen een grotere hoeveelheid tegelijk. Of liever gezegd jullie kopen nu een grotere/zwaardere hoeveelheid tegelijk. In je eentje is het echt te veel. Tenzij je net als ik, 2 megagrote diepvrieskisten tot je beschikking hebt...  


Zelf werd ik eigenlijk vooral extra nieuwsgierig naar deze grotere pakketten, want Megafoodstunter beloofde:

 • meer variatie per pakket
 • in verhouding minder volume

 

‘Meer variatie’ zou kunnen betekenen: meer verschillende soorten vlees, brood, aardappelproducten, snacks en ijs in 1 pakket. De nieuwe samenstelling beloofd dus meer afwisseling in het menu. 

Minder vaak hetzelfde eten, oftewel minder saai.  En wie weet zelfs wel wat groenten of nog andere soorten diepvriesproducten erbij in het pakket?

 

‘In verhouding minder volume’ betekent: meer compacte producten in de pakketten. Dus meer zwaardere producten, die het totaalgewicht naar 150 kilo brengen. Terwijl je niet 1,5 zoveel vriesruimte nodig hebt als bij de pakketten van voorheen..

 

Dit laatste punt zou nog wel eens in je voordeel uit kunnen pakken voor wat ‘de vergelijkbare winkelwaarde van de pakketten’ betreft. Vlees neemt per kilo veel minder plek in beslag dan een kilo pistoletjes. Bovendien is een kilo vlees doorgaans duurder dan een kilo brood…


kilo brood of vleespng

Hoog tijd dus voor een nieuw onderzoekje.

Al 2x eerder heb ik een pakket van Megafoodstunter van onder tot boven onderzocht. Wat zit er in en wat is het waard. Je vind deze verslagen, bedragen, tips en aanbevelingen op deze pagina

Het toeval wilde, dat de Megafoodstunter vrachtwagen al op de 2e dag dat de nieuwe standaardgrootte van 150 kilo van toepassing zal zijn, bij mij in de buurt zou komen. En zo heb ik op de dag dat zowat iedereen boos was op Megafoodstunter juist een bestelling geplaatst. Kom maar op met die 150 kilo!

 

Vandaag laat ik je zien:

 • Wat er in het 150 kilo pakket zit
 • Of het in 1 auto past, want dat wordt nu ook een leuke uitdaging,…
 • Hoeveel vriesruimte het 150 kilo pakket in beslag neemt
 • Hoeveel het nieuwe pakket werkelijk weegt.
 • De vergelijkbare winkelwaarde van het nieuwste 150 kilo diepvriespakket

 

 

 

 

Overweldigend.

Dat was mijn eerste conclusie toen ik het hele 150 kilo pakket grondig bekeken, geteld en gewogen had. Moest er letterlijk even van bijkomen om te bevatten wat ik allemaal in huis had gehaald.

 

Echt wow! Wat een hoeveelheid. En wat een mooie kwaliteitsproducten!

 

 

Wat zit er in het pakket?

 inhoud 29 oktoberjpg


Inhoud
Wat een hoop verschillende producten! Er zit zelfs groente bij. Je kunt nu dus echt zo'n beetje complete dagmenu's uit je pakket halen. Hieronder zie je 1/5 deel van het pakket. Ongeveer 30 kilo dus. Heel veel verschillende producten.


featured image blog 28 oktober 18png

Verhoudingen vlees, aardappelproducten en brood.

Een veel gehoorde wens van de klanten van Megafoodstunter is 'Mag er wat minder brood in het pakket'. Inderdaad de voorgaande pakketten bevatten veel brood en croissants, maar man, wat waren die lekker!

Het grootste nadeel van veel brood in een pakket is, dat het nogal veel ruimte in beslag neemt. Op de foto hierboven kun je duidelijk zien dat er in het 150 kilo pakket van 29 oktober 2018 slechts 1 broodproduct op staat. (de ciabatta's). 

En oeps, de 19 berlinerbollen die ook nog bij dit vijfde deel van het pakket horen, staan niet op de foto. Maar ja, is dat brood of is dat gebak??

In dit pakket:

vlees 44 kilo 
snacks 6.8 kilo
aardappelproducten 20 kilo
groente 25 kilo
ijs 10.5 kilo
gebak 13.9 kilo
brood 10 kilo
surimi 5.5 kilo
Gevulde Italiaanse ovenbroodjes 6.75 kilo
Pizza's 4 kilo

Met 44 van de 147 kilo aan vlees heb je bijna 30% vlees in dit pakket. De hamburgers en de frikandellen heb ik dan nog niet eens meegerekend! 

20181029_164356jpg


Kwaliteit

Ben zeer tevreden over de kwaliteit van wat ik heb gezien. Vrijwel allemaal mooie producten, zeker geen goedkope 'zooi'.  Luxe kroketten die lijken op 'Van Dobben'. Lekkere ijsjes en niet zomaar een runderburger maar een echte Blonde d'Aquitaine burgers, om maar eens wat te noemen. De tompoucen zijn echt wel een stuk lekkerder dan andere diepvriestompoucen uit een doosje. Yummie!


Totaalgewicht 
Ik laat natuurlijk niets aan het toeval over en heb alle producten persoonlijk gewogen. Het gewicht wijkt nog wel eens af van wat er op de verpakking staat. Zo wogen de gehaktrollen met 587 gram per pak flink meer dan de 420 gram die op de verpakking staat. 


c1405e66-f367-44c4-b277-6109253eadc3jpg

Het netto totaalgewicht van mijn pakket is deze keer zo'n 147 kilo. Net geen 150 dus. Maar als ik alle kartonnen verpakkingen mee zou wegen, kom ik zeker over de 150 kilo. Er zat dus wel degelijk meer dan 150 kilo in de auto. Netto betaal je €1,02 per kilo. Afgerond dus nog steeds gewoon een euro per kilo. 

Omgerekend betaal je nu ongeveer 6,3 eurocent voor een Berlinerbol, die in de winkel 49 cent kost. Dat is een heerlijk stukje luxe voor heel weinig geld!


Vergelijkbare winkelwaarde
Maar liefst 5x zo groot is de vergelijkbare winkelwaarde van dit pakket. Dat betekent 1 euro betalen, 5 euro eruit halen! De enige kanttekening die we hierbij kunnen plaatsen is dat je zelf waarschijnlijk niet alle producten in deze hoeveelheden zou kopen. Maar alsnog heb je natuurlijk een hele mooie winst te pakken. 


Tegenvallers?
Is het dan alleen maar lof voor dit pakket? Ik ben als echte koopjesjager supertevreden met dit pakket. Maar ik heb ook nog een paar 'goed-om-te-weten-puntjes' kunnen vinden.

A)   De doos met chickenwings zit nogal aan elkaar gevroren. Best onhandig als je ze wil verdelen. Enneh, 5 kilo in 1x in de oven is wat veel van het goede.

Mijn zus kwam nog met de goede tip om de hele doos, met het deksel erop eens even op een harde ondergrond te laten vallen. Meestal schieten de bevroren producten dan wel los van elkaar.

Dat trucje ga ik zeker proberen. Lukt het niet, dan kan ik altijd nog die 5 kilo ineens aanbraden of bakken. Na verhitting kun je het vlees immers probleemloos opnieuw invriezen. 

B)    Op het etiket van de frikandellen staat niet vermeld of het om varkensvlees of kippenvlees gaat. Voor sommige mensen is dit echter wel van belang. 

C)    Het etiket en daarmee ook de houdbaarheidsdatum ontbreekt op de Sun ijsjes. 


Houdbaarheidsdata
Vrijwel alle artikelen hebben een ruime houdbaarheidsdatum. Minstens een paar maanden.  Sommige artikelen zijn zelfs houdbaar tot in 2020! De doos met surimisticks moet echter wel  snel op. Over 12 dagen om precies te zijn... Oké volgens de sticker dan, hè. In de praktijk zullen ze echt niet van de ene op de andere dag, ineens niet meer goed zijn. 


20181029_163716jpg


Hoeveel liter vriesruimte heb je nodig voor een megafoodstunterpakket van 150 kilo?

Als ik de maat van de bijna volle container van mijn pakket van 29 oktober aanhoudt, kom ik op een benodigde vriezerruimte van 744 liter. 

Hoewel de kratjes niet allemaal voor 100% vol zitten, meet ik ze wel mee, omdat je in de praktijk ook niet iedere vierkante cm van je vriezer goed kunt benutten.

Huishoudelijke vriezers met zoveel inhoud, die vind je nergens. Je moet daarom wel een paar deelmaatjes hebben om een pakket te kunnen bergen. Handig is de nieuwe facebook deelgroep van Megafoodstunter2.0. Daarin kun je per provincie deelmaatjes zoeken. Natuurlijk kun je ook even rondvragen in je eigen kennissenkring. 

Hoe je op meet hoeveel liter de inhoud van jouw vriezer is, zie je hier

TIP: Hou vooral een flinke marge naar boven aan!

 

 • De dozen en de inhoud zijn soms onhandig van formaat, waardoor het niet even gemakkelijk in je vriezer past als dat het in de grote doos past. De 24 halve kippen zaten bijvoorbeeld, nogal op elkaar gedrukt in hun verpakking. Moest echt even ‘hakken’ met een groot mes, om ze per 4 van elkaar te krijgen. De halve kippen nemen na het losmaken in verhouding meer ruimte in, dan allemaal bij elkaar in de grote doos. 

 • Hou er rekening mee dat er iedere dag meer of minder volume (en dus omvang) op de containers kan staan. Maximaal zal het gaan om de volledige hoogte van een rolcontainer denk ik. Al kun je in theorie ook nog wel ietsje daarboven stapelen... Megafoodstunter is afhankelijk van de partijen producten die niet via de normale afzetkanalen de markt op gaan. Dat valt niet te plannen.

 • In ladevriezers kun je minder goed iedere centimeter benutten, dan in een grote diepvrieskist.

 

9f114f67-6ad8-440c-aa6d-04c58efa0ac3jpg


Kom bij de Club!

Op Facebook vind je nu ook een Megafoodstunterfanclub. In deze gezellige club heerst een positieve sfeer. Je mag natuurlijk ook lid worden als je nog aan het overwegen bent om een keer een pakket te nemen.

 

In de groep gaan we nog nét even wat dieper in op alles wat maar te maken heeft met de diepvriespakketten van Megafoodstunter. Uiteraard kun je hier ook al je vragen stellen aan de mensen met ervaring met de pakketten.

 

Je vind in de Facebook Megafoodstunterfanclub allerlei handige filmpjes, foto’s en posts over:

 

 • Een pakket delen met anderen. Hoe pak je het aan en waar moet ik rekening mee houden?  
 • Hoe meet ik een ladevriezer op?
 • Hoeveel is het, als je een pakket deelt met 2,3,4,5 of 6 personen?
 • Hoeveel maaltijden kun je ermee maken? En hoeveel bespaar daarmee?
 • Wat eet jij vandaag uit het pakket?
 • Hoe maak ik … uit het pakket klaar?
 • Wat eten jullie bij … uit het pakket?
 • Wie weet een lekker receptje met … uit het pakket?
 • Op welke temperatuur moet ik de croissants afbakken?
 • Hoe lang laten jullie de berliner bollen ontdooien voor je ze op eet?
 • En natuurlijk een heleboel foto’s van de inhoud van de pakketten.