Boodschappen voor €15 per persoon per week. Hoe doe je dat?

Lees hier het interview met Johanna Scholten (47) van meergeldvoorleukedingen.nl. Ze deed jarenlang de boodschappen voor 2 volwassenen en 2 pubers voor €60 per week. In 2023 is dit bedrag wel meer geworden maar tot nu toe niet heel veel meer. 

Genoeg hebben aan €15 per persoon per week voor boodschappen, dat kan toch nooit?

“Mensen denken altijd dat wij óf heel weinig eten óf een heel ongezond en kaal dieet volgen om bij die lage kosten uit te komen.

Ik snap wel hoe dat komt. Mensen gaan het proberen te begrijpen binnen hoe ze zelf gewend zijn boodschappen te doen en komen dan tot de conclusie ‘dat het niet kan’ of een karige boel moet zijn.

Over het hoofd wordt gezien dat er bespaarmogelijkheden bestaan, die ze nog NIET kennen.

Verder willen mensen altijd weten wat 'de bespaarexpert' op tafel zet. Ik snap ook die nieuwsgierigheid, maar tegelijk heb je er niets aan.  

Jij wil immers niet ons menu op tafel, maar je eigen favoriete boodschappen veel voordeliger in huis halen. En dát is precies wat ik je kan leren”

Kan je uitleggen wat je dan doet, waardoor je kosten zoveel lager zijn dan die van andere mensen?

“Ik kan het kort samenvatten met méér en betere bespaarmethodes toepassen. 

Veel mensen letten op de aanbiedingen en doen boodschappen op de automatische piloot. 

Ik zoek naar de opties die grotere korting bieden dan een aanbieding uit de folder en speur naar buitenkansjes. Die opties zijn er, alleen niet allemaal even bekend. 

Johanna: Weekmenu's maak ik niet, terwijl dat een veel gehoorde 'bespaartip' is. Ik kies liever spontaner wat we eten."

Noem eens een voorbeeld?

Een mooi voorbeeld is het bekende appeltaartje van AH. Vaak in de reclame met 50% korting, waardoor die nog maar €2,22 kost .

Ik ga dan voor het een exemplaar wat ook een 35% korting sticker heeft en betaal €1,44. 

Ik heb ook wel eens gehad dat er nog 20% extra af ging via de Bonusbox. Kostte de taart nog maar €1,15.

Johanna en haar gezin 

Ok, maar alleen op appeltaart kan je niet leven toch?

Nee, dat klopt. Wat veel mensen niet weten is dat je die taart met sticker niet meteen op hoeft te eten. Of het nog lekker is vanuit de vriezer, gokte ik de eerste keer gewoon. 

Nu weet ik dat deze taart heel goed smaakt vanuit de vriezer, zeker als je ‘m even verwarmt in de oven. Dan ruikt je huis alsof je ‘m zelf gebakken hebt.

Heb je nog meer voorbeelden van wat jij anders doet dan de gemiddelde supermarktganger?

In mijn boodschappenmandje zitten iedere week wel wat gratis producten, waardoor ik minder hoef te kopen. 

Leuk om te erbij te vertellen is dat ‘gratis’ het hoogst haalbare op bespaargebied lijkt, maar het kan nog mooier. Bijvoorbeeld: Gratis producten en Geld toe.  

Dat komt wel eens voor bij de Tikkie app. En onlangs nog €3 gekregen bovenop €30 gratis boodschappen naar keuze. Ik betaalde dus niks, kreeg €30 boodschappen en €3 extra. Die actie loopt nog steeds en wordt uitgelegd in het Kickstartprogramma (17 juni 2022).

Oh dat is me inderdaad nog nooit gelukt. Wat is het verschil tussen het Bizar Veel Besparen Kickstartprogramma en de 7K Bespaar Formule?

Het Kickstartprogramma helpt je vlot op weg om met actuele mogelijkheden wat meer geld te krijgen. Deels door besparen op boodschappen en deels op andere manieren. Hierbij ben je wel afhankelijk van het voortbestaan van die mogelijkheden. 

De 7K Bespaar Formule is de nog veel interessantere lange termijn oplossing om meer geld over te houden. Het draait volledig om alle ins en outs van besparen op boodschappen en levert tot wel €7000 per jaar op. De 7K Bespaar Formule geeft je bespaarlessen die je de rest van je leven kan blijven toepassen.

Dat klinkt dan weer als een hoop werk

Het zal je verbazen hoeveel besparingen je kan doen zonder dat het extra tijd kost.

                                 Om maar iets te noemen: Vul een handzeeppompje voor de helft met water bij, even schudden en je bespaart direct 50% op de kosten van je favoriete handzeep terwijl je hiermee nog even goed je handen kan wassen.

 Je spaart ook nog eens het milieu door minder zeepresten weg te spoelen en minder nieuw product + verpakkingen te laten produceren en vervoeren.

 Voor mensen zonder tijd zijn ook de 2 receptenboeken die je bij de 7K Bespaar Formule krijgt een ideaal uitgangspunt om mee te besparen.  Zeker in tijden dat alles zo veel duurder is geworden. 

Kan je nog besparen nu de prijzen zo gigantisch stijgen?

Ja, heel goed zelfs. Een ‘superbespaarder’ heeft ook minder last van de prijsverhogingen. Onze boodschappen zijn ongeveer 10% duurder dan vorig jaar. Dat is in ons geval maar €6 per week.   

Zou ik voor al mijn boodschappen de normale winkelprijs betalen dan ben ik ongeveer €180 per week kwijt. 10% kostenstijging is dan €18 meer per week. 3x zo veel.

Wow, zeg je nu dat je €120 per week bespaart?

Ja. Het betere besparen op boodschappen loont goed. 

Nog een voorbeeld. Veel mensen denken dat zegels sparen een goed idee is, want je krijgt immers meer rente dan bij de bank. In de praktijk gaat het om een paar tientjes winst.

Ik laat je heel helder zien hoe niet-zegels-sparen met evenveel euro’s 16x zoveel op zal leveren op een hele simpele en risicoloze manier.

Je maakt me nieuwsgierig en ik moet zeggen. Ik was aanvankelijk sceptisch, maar door je uitleg en voorbeelden zie ik nu wel in dat er nog een hele bespaarwereld te ontdekken is.

Graag gedaan, ik kan niet vaak genoeg zeggen dat alle programma’s van meergeldvoorleukedingen erop gericht zijn om je meer geld over te laten houden op prettige manieren. Dus zonder dat je je oude boodschappengewoontes op moet geven. 

Uit de talrijke bespaarmogelijkheden die ik voor je heb, kies je je eigen ideale mix van bespaarmanieren. Dat maakt De 7K Bespaarformule ook nog eens geschikt voor werkelijk iedereen. 

Ongeacht wat je graag eet, hoe groot of klein je huishouden is, en hoe of waar je wel en niet boodschappen wil/kan doen. 

Besparen is op die manier zeker geen straf maar juist superleuk. Ik ben er na 20 jaar nog steeds dol op!